borttagning av Hudförändringar

CRYOOOO-e1546863532161.jpg
 
 

Tar bort oönskade hudförändringar

För att bli av med oönskade hudförändringar finns olika metoder. Våra läkare väljer mellan två alternativ; frysbehandling med CryoPen och plasmabehandling med JETT Plasma. För att säkerställa att vi bara behandlar godartade hudförändringar är det i vissa fall nödvändigt att ta prover från förändringen. Detta kan ske hos hudläkare eller vårdcentral.

OM Cryopen

Vid en frysbehandling med CryoPen kan små och stora förändringar behandlas med hjälp av en koncentrerad högtrycksstråle av flytande dikväveoxid. Med CryoPen fryser din behandlande läkare bort besvärande hudförändringar såsom leverfläckar, fibrom, vårtor, hemangiom och åldersvårtor, utan att skada omkringliggande hud. I de flesta fall räcker det med ett behandlingstillfälle för att få bort en hudförändring, men i vissa fall krävs flera behandlingar.

 

Om JETT Plasma

Med JETT Plasma används plasmaenergi för att bränna bort besvärande hudförändringar. Instrumentet har en spets som kan arbeta med millimeterprecision för att få bort såväl små som stora förändringar. Fibrom, lentigo, keratoser, xanthelasma, syringom, veruccor, milier och granulom kan behandlas. Även kärlförändringar som telangiektasier och hemangiom kan tas bort. I en del fall krävs upprepade behandlingar för att helt få bort hudförändringen. En behandling med JETT Plasma passar inte personer med epilepsi, som är gravida eller ammar, har mörkare hudtyp, inopererade elektriska implantat eller metallimplantat i behandlingsområdet.

 

Så går behandlingen till

Ditt besök inleds med en konsultation med din behandlande läkare. Beroende på lokalisation, storlek och hudtyp bestäms vilken metod som kommer att användas för den tänkta hudförändringen. Behandlingen tar bara några sekunder. En stickande känsla kan uppstå i det behandlade området. I känsliga områden kan behandlingen upplevas som smärtsam. Möjlighet till lokalbedövning finns vid behov. Komplikationer som kan uppstå inkluderar blåsbildning och domningar, som är övergående, lokal infektion samt återfall av hudförändringen. I sällsynta fall kan förändring i pigmenteringen i området uppstå, med högst risk hos personer med mörk hud.

 

Efter Behandlingen

Det behandlade området blir initialt rodnat och bli svullet. Inom några dagar bildas en sårskorpa på hudförändringen och klåda kan förekomma. Riv eller klia inte, då det kan ge ärr vid läkningen. Fullständig läkning sker inom 2-6 veckor. För att ytterligare förhindra att ärr uppstår är det viktigt att skydda huden från solen med krämer som innehåller hög solskyddsfaktor.

 

Pris

En behandling: från 800 kr