BOTULINUMTOXIN

9 BOTOX.jpeg
 
 

MOT RYNKOR OCH FINA LINJER

om BOTULINUMTOXIN

Genom att injicera botulinumtoxin typ A, även kallat Botox, i specifika muskler kan man reducera rynkor och linjer i ansiktet som uppstår av rörelser vid mimik. Botox är ett ämne som blockerar nervimpulser till muskelfibrer, så att en muskel inte kan arbeta. Effekten är övergående och för ihållande resultat bör behandlingen upprepas var 3-4 månad. Behandlingen passar dig som vill bli av med t ex bekymmersrynkor mellan ögonbrynen och i pannan, kråksparkar eller sura mungipor. Vi använder också botulinumtoxin kosmetiskt för att behandla olika typer av asymmetrier i ansiktet. Botulinumtoxin typ A kan även användas förebyggande, vid önskemål om att förhindra uppkomsten av rynkor. Genom att justera doseringen vid injektionerna kan ansiktet få ett slätare utseende och samtidigt bevara viss mimik för ett naturligt, vackert resultat.

I regel utförs behandlingen på redan befintliga rynkor och linjer men kan även göras i förebyggande syfte om man t ex har anlag för att utveckla markerade rynkor eller en mycket aktiv ansiktsmuskulatur. Har man rynkor eller veck i ansiktet som orsakats av att ansiktets vävnader tappat sin elasticitet och huden blivit slapp, som t ex nasolabialvecken, så är Fillers, Plasma Lift och/eller Microneedling en mer lämplig behandling.

 

så går Behandlingen till

Veckan innan behandlingen bör du om möjligt undvika läkemedel och ämnen som kan förtunna blodet, för att minska risken för blåmärken efter injektionerna, t ex Treo, Ipren och Omega 3*. Ditt behandlingstillfälle inleds med ett samtal med din behandlande läkare för att hitta rätt behandling för att uppnå dina önskemål. Injektionsbehandlingen tar ca 15 minuter och upplevs inte som smärtsam, tack vare ultratunna nålar och varsamma injektioner. För att säkerställa att de produkter vi använder är av bästa kvalitet är de verifierade enligt Läkemedelsverkets och EU:s direktiv.

*Gör inte uppehåll i din medicinering utan att prata med den förskrivande läkaren.

 

Efter Behandlingen

Under 24 timmar efter behandlingen bör du undvika att massera och röra de behandlade områdena. Du bör även undvika att utöva fysisk aktivitet, alkoholintag, andra behandlingar för huden i ansiktet och intag av blodförtunnande läkemedel och ämnen. Biverkningar som kan uppstå, huvudvärk, tunga ögonlock, blåmärken och svullnad, är övergående. Effekten börjar synas 2-4 dagar efter behandlingen och efter ca två veckor har full effekt uppnåtts. Vi bokar ett uppföljande återbesök för dig och din läkare 10-14 dagar efter behandlingen. Vid återbesöket finns möjligheter till finjustering för att uppnå bästa resultat.

 

PRIS

En zon: 3700 kr
Två zoner: 4700 kr
Tre zoner: 5500 kr
Fyra zoner: 6000 kr