Fillers

8 FILLERS.jpeg
 
 

Ansiktskonturering, läppförstoring och behandling av rynkor

Om fillers

Med fillers adderar man volym till utvalda områden i ansiktet. Produkterna som används är geler bestående av hyaluronsyra och efterliknar hudens naturliga ämne för fukt och fyllighet. På Refine Clinic använder vi kvalitetssäkrade produkter av varumärkena Restylane och Vivacy. En volymbehandling med fillers lämpar sig för att korrigera asymmetrier i ansiktet, addera fyllighet till läpparna, återbygga volym som förloras med stigande ålder, fylla ut vissa rynkor och veck samt framhäva konturer vid kindben, käkben och haka. Våra läkare eftersträvar alltid ett naturligt resultat med målet att uppnå harmoni mellan ansiktets olika delar. Resultatet ger ett fylligare, slätare och ungdomligare utseende. En behandling med fillers är inte permanent och behöver upprepas för att resultaten ska upprätthållas. Hur länge effekten bibehålls varierar efter vilket område som behandlas och vilken produkt som används, från ca sex månader upp till två år. Vilken filler som används baseras på vilken produkt som vår läkare bedömer som mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar.

 

Så går behandlingen till

Ett besök för volymbehandling hos oss tar 1-2 timmar och inleds med ett samtal med din behandlande läkare där önskemål, förutsättningar och förväntade resultat diskuteras. Behandlingen kan upplevas som obehaglig eller smärtsam i känsliga områden. Beroende på vilket område som ska behandlas erbjuds olika typer av bedövning. Antalet stick, placering och djup beror på vilket område som behandlas, vilken typ av filler som används och vilket resultat man vill uppnå. För att minska risken för blödningar och blåmärken bör du om möjligt undvika läkemedel och ämnen som är blodförtunnande veckan inför din behandling, t ex Treo, Ipren och Omega 3*

*Gör inte uppehåll i din medicinering utan att prata med den förskrivande läkaren.

 

Efter Behandlingen

Effekten av fillers syns direkt. Efter behandlingen är det vanligt med övergående svullnad, ömhet och rodnad. I vissa fall kan blåmärken uppstå. Allvarliga biverkningar är ovanligt, men viktiga att adressera. Var uppmärksam på tecken till allergisk reaktion (andnöd, överdriven svullnad eller röda och kliande utslag) eller infektion (klåda, svullnad, rodnad utöver de milda symtom som kan förväntas). Det är viktigt att du inte trycker på eller masserar det behandlade området de första dagarna, då detta kan förflytta eller omforma fillern. Av samma anledning bör du undvika andra hudbehandlingar i ansiktet de närmsta två veckorna efter din volymbehandling. Vi bokar ett återbesök för dig och din behandlande läkare två veckor efter din behandling, för att säkerställa att ni båda är nöjda med resultaten.

 

PRIS

Behandling av rynkor, t ex nasonabialveck: från 3000 kr
Behandling av läppar eller haka: från 3500 kr
Behandling av kindben eller käkben: från 5500 kr