Tre viktiga råd

 

Här delar jag med mig om tre viktiga råd som jag alltid säger till mina patienter.

  1. Använd alltid solskyddsfaktor 

Varför? Solen är den faktorn som påverkar hudens åldrande mer än någonting annat. När du bränner dig skadar du vävnaden under hudytan. Dessa skador framträder när vi blir äldre och visar sig i from av pigmentförändringar och oönskade rynkor i ansiktet. Vid användning av solskyddsfaktor dagligen i din dagkräm förebygger du den typen av skador. Använd gärna en keps/hatt när du solar i direkt solljus som skyddar utöver SPF.

2. Rengör och återfukta ansiktet varje morgon och kväll 

Varför? Med rätt typ av produkter kan du reparera och reducera befintliga “problem” som visar sig på huden. Du kan även förebygga uppkomsten av oönskade hudtillstånd. Nyckeln är kontinuitet. Se till att ha en bra rutin som du är noga med varje morgon och kväll. Under natten arbetar produkterna aktivt för att uppnå önskat resultat och under dagen behöver du skydda från yttre faktorer. 

3. Ha aldrig fingrarna i ansiktet 

Varför? På dina händer finns hundratusentals bakterier som du inte vill ha i ansiktet. Speciellt om du har aknebenägen hy. Som regel kan du tänka att enda gången du ska ha fingrarna i ansiktet är när du gör din dagliga hudvårdsrutin, morgon och kväll. Protip: Försök även att använda headset när du pratar i telefon då skärmen på mobil ofta bär med sig ännu fler bakterier och smuts. 


Xx, Julia